Vandaag ga ik in mijn blog iets heel bijzonders met je delen. Ik pas sinds kort namelijk een methode toe die ervoor zorgt dat ik minimaal één dag per week minder kan werken. Die tijd kan ik besteden om mijn onderneming nog verder te laten groeien of aan mijn persoonlijke ontwikkeling te besteden. Klinkt goed, toch? Het beste nieuws is dat deze truc ook nog eens heel eenvoudig is.

Video: ‘De allerbeste tip voor meer (vrije) tijd? Batchen!’


Ps. Altijd op de hoogte zijn van een nieuwe video? Abonneer je hier. Merci!

Het batchen van werk: ik had er al eens van gehoord, maar was te eigenwijs om er iets mee te doen. Even later kwam deze methode toch weer op mijn radar en begon ik ermee aan de slag te gaan.

Waarom het een tijdje geduurd heeft voordat ik het implementeerde dat komt omdat ik de afwisseling tussen verschillende taken juist heel leuk vind. Totdat ik inzicht kreeg in waar mijn tijd allemaal naartoe ging. Dankzij timertool Toggl zag ik dat ik maar liefst een halve dag bezig was met het maken van één video en bijbehorende content. Dat moest toch sneller kunnen?

Sneller en effectiever werken door batchen van werk

Het goede nieuws is: dat kon ook, mits ik ging batchen. Dit houdt in dat je taken die bij elkaar horen in één keer afhandelt in plaats van dat je steeds wisselt tussen taken. Nu neem ik dus in plaats van één video, minimaal drie video’s achter elkaar op. Daardoor hoef ik maar een keer te checken of mijn camera goed is ingesteld, de setting goed is en mijn make-up mooi zit. Het enige wat ik tussendoor doe, is omkleden. Dit om een fris beeld te houden. Het resultaat? Binnen 1,5 uur staan mijn video’s erop. Daarna kunnen er direct blogs, social mediaposts en mails worden geschreven voor al deze video’s. Dit bespaart flink wat tijd en zo heb ik maar liefst één extra vrije dag voor mezelf gecreëerd.

Maak je werk leuker en makkelijker

Batchen maakt het niet alleen mogelijk dat je sneller kunt werken, het maakt het uitvoeren van taken ook nog eens leuker en makkelijker. Je belandt in een flow en weet wat je te doen staat.

Voorheen dacht ik nog wel eens ‘Ugh, ik moet een video maken’, ook omdat ik dan niet wist waarover ik het wilde hebben. Nu vind ik het maken van video’s persoonlijk heel leuk, maar ben ik geen ster in het schrijven van alle content. Ook kostte het mij veel energie, omdat het gewoon niet mijn favoriete klussen zijn. Daarom ben ik deze taken gaan uitbesteden, waardoor ik nu nóg meer tijd overhoud om te werken aan mijn bedrijf.

Stop met klagen over té weinig tijd, start met doen!

Veel ondernemers, waaronder ikzelf, klagen erover dat ze te weinig tijd hebben. Ik wil je dan ook vragen om je tijd te registreren in Toggl. Zo kun je zien waar jouw uren naartoe gaan.

Ook binnen jouw bedrijf is het mogelijk om taken te batchen, zaken beter te structureren en dingen anders in te richten. Als je daarnaast ook nog zaken gaat uitbesteden, heb jij de tijd om te werken aan dingen die daadwerkelijk de winst en omzet van jouw bedrijf verhogen. Hoe fijn is dat!

NOOIT MEER TE WEINIG TIJD

Wil jij jouw onderneming laten groeien en niet langer klagen over dat je te weinig tijd hebt? Dan moet je alles flink onder de loep nemen. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, want als ondernemer zit je in je eigen vissenkom. De juiste coaching kan er echter voor zorgen dat jij niet alleen meer winst en omzet gaat maken, maar ook dat jij meer plezier en voldoening uit je werk haalt. Klinkt jou dit als muziek in de oren? Bekijk mijn pagina over mijn unieke business coachingstraject om te zien of ik jou kan helpen met deze uitdaging.