Het lijkt misschien nog ver weg, maar voor je het weet is het 2020. Als je volgend jaar echt al jouw ondernemersdromen waar wilt maken, is het slim om nu alvast je doelen te noteren. Dat is precies wat ik heb gedaan. In deze blog deel ik mijn ambities met jou om je te inspireren en input te geven voor jouw eigen ondernemersdromen voor 2020. 

Ik vind het ontzettend belangrijk om op tijd voor mezelf helder te hebben waar ik volgend jaar naartoe wil werken. Zo kan ik het gelijk in goede banen leiden. Als je op 1 januari pas na gaat denken, ben je eigenlijk al te laat en loop je direct achter. Mijn advies is dan ook om nu gelijk aan de slag te gaan met jouw ondernemersdromen voor 2020. Schrijf ze op en bedenk gelijk hoe je dit gaat doen. Zo blijft het niet bij mooie woorden op papier, maar ga je echt dingen bereiken.

 

Mijn ondernemersdoelen voor 2020

Misschien vind je het lastig om te bedenken wat je volgend jaar op je prioriteitenlijstje moet zetten. Daarom deel ik vandaag mijn eigen dromen & doelen met jou. Voor ik je vertel wat ik allemaal voor mezelf en mijn bedrijf in petto heb, is het belangrijk om te weten vanuit welke gedachte ik deze ondernemersdoelen voor 2020 heb opgesteld. De kernwaarde bij al mijn dromen is ondernemersvrijheid. Dit ervaar ik als ik zelf kan bepalen waar, wanneer, met wie en hoe ik werk. Om dat te bereiken, wil ik dit volgend jaar gaan doen:

 

1. Meer plezier en energie krijgen van ondernemen

Dit is mijn allerbelangrijkste doel. Voorheen buffelde ik nog wel eens door en zette ik overal mijn schouders onder. Daardoor overschreed ik regelmatig mijn eigen grenzen. In 2019 ging dit al veel beter, maar ik wil nog meer stappen gaan zetten. Dat doe ik door kritisch te zijn op welk werk ik zelf uitvoer. Ik krijg energie van innovatie en bezig zijn met nieuwe dingen. Doe ik dat niet, dan voel ik me gevangen in mijn werk. Gelukkig ben ik steeds beter geworden in zaken uitbesteden en kan ik meer tijd besteden aan dingen die ik echt leuk vind, zoals nieuwe concepten bedenken en in de markt zetten en het coachen van ondernemers.

2. Minder werken – van 4 dagen naar 3 dagen ondernemen

Sinds begin 2019 werk ik vier dagen aan mijn bedrijf. Mijn andere vrije dag en weekend zijn me heilig: die wil ik echt aan mezelf besteden. Ik ga dan bijvoorbeeld lunchen met vriendinnen of ik boek een fijne massage. Maar een van mijn ondernemersdoelen voor 2020 is dat ik een extra ‘vrije’ dag wil. Vrije zet ik expres tussen aanhalingstekens, want deze uren zijn bedoeld voor zelfontwikkeling. Zo heb ik bijvoorbeeld een NLP (Neuro Linguistisch Programmeren)-training afgerond, waarbij ik de opgedane kennis nog meer wil gaan toepassen en mijzelf hier nog meer in verdiepen.

Hier krijg ik energie van en dat zorgt weer voor meer input en ideeën. Als ik meer uitbesteed, wordt het mogelijk om deze extra vrije dag te creëren. Hierdoor krijg ik meer rust, vrijheid en kan ik mijn klanten beter helpen. Kortom: dit is een win-win-win situatie.

3. Meer focus op 1-op-1-coaching

Als ik iets leuk vind, is het andere ondernemers coachen. Ik kan ze goed helpen. Niet alleen omdat ik veel ervaring heb met ondernemen, maar ook omdat ik specifieke kennis heb over online marketing. Daardoor kan ik anderen dingen leren over funnels, adverteren op social media en weet ik hoe je van geïnteresseerden, echte klanten maakt. Dit jaar heb ik door mijn Groei Mastermind al even mogen proeven van het 1-op-1 werken en dat is ontzettend leuk, maar ook nuttig. Je krijgt ontzettend veel inzichten als je samen met iemand even uitzoomt van je bedrijf. 

Ik heb zelf ervaren hoe prettig het is om met een coach te werken: je kan zien wat je aan het doen bent en een praktisch plan maken voor de komende periode. Zo’n investering betaalt zich dubbel en dwars terug in bedrijfsresultaten. Ik wil ondernemers ook graag op deze manier helpen. Dit is dan ook een van mijn grote ondernemersdoelen voor 2020.

Nu ik mijn doelen heb gedeeld, wil ik ook graag weten waar jij volgend jaar naartoe wilt werken. Ga je een nieuwe dienst lanceren? Wil je het anders aanpakken? Of ga je meer balans tussen werk en privé creëren? Laat het me vooral weten in een reactie!

Video: Dit zijn mijn ondernemersdoelen voor 2020

P.S. Altijd op de hoogte zijn? Abonneer je hier!