Al een jaar roep ik dat ik een podcast wil starten. Toch heeft het mij nu minstens 1 jaar geduurd, voordat daadwerkelijk de eerste aflevering online staat. Waarom heeft het zo lang geduurd? Wat heeft mij tegengehouden? Waren het (slappe) excuses? Of had dit andere goede reden? Ik vertel er openhartig over in mijn allereerste aflevering van dé Birgit Luijk podcast. Wat ben ik blij dat hij eindelijk online staat. Ook vertel ik meer over mezelf, mijn ondernemersavontuur tot dusver en wat je allemaal kan verwachten in de komende podcast afleveringen.

Abonneer je ook op mijn podcast via iTunes of Spotify

Waarom ik een podcast wilde starten?

Ik wilde heel graag mijn eigen podcast starten. In de eerste plaats omdat ik het zelf af en toe heel erg fijn vind om podcast te luisteren. Maar ook omdat podcasts de laatste jaren heel erg in opkomst zijn. Daarnaast sluit het goed aan bij mijn lean-manier van werken, je hebt er namelijk niet veel voor nodig en kunt het van overal ter wereld opnemen. Wel zo handig aangezien we jaarlijks minimaal 10 weken in het buitenland verblijven.

Maar het idee hebben en er daadwerkelijk naar handelen, liet ook bij mij even op zich wachten. Dit had meerdere reden, maar had vooral te maken met mijn nieuwsgierige en onderzoekende mind en mijn drang naar perfectionisme die de kop op kwam steken. Dit zorgde ervoor dat ik een soort van podcast-monster had gecreëerd, waardoor ik geen eens zin meer had om een aflevering op te nemen.

Net zoals mijn coachees, heb ook ik, zelf af en toe een schop onder mijn kont nodig. Toen ik terugkwam van een Mastermind weekend met andere ondernemers, besloot ik dat ik het lang genoeg uitgesteld had en besloot ik spontaan mijn allereerste aflevering op te nemen.

Wat ik nodig had voor mijn podcast

  • Schop onder mijn kont (zie hierboven)
  • Microfoon
  • Laptop met Quick Time Player
  • Onderwerp

That’s it, ik heb er deze keer bewust voor gekozen om me nu in eerste instantie niet druk te maken over:

  • Muziek voor bij de podcast, zodat je een eigen tune hebt
  • Intro
  • Outro
  • Podcast host, ik gebruik daarvoor SoundCloud
  • Uploaden op platformen zoals Spotify en iTunes

Ik ben benieuwd of ik de enige ben, die last heeft van uitstelgedrag? Wat staat er bij jou al lang op je verlanglijst, maar stel je steeds uit? Laat het weten in de reacties.

Wil je graag accountable gehouden worden en ervoor zorgen dat de groei die jij voor ogen hebt met je business daadwerkelijk behaalt? Dan is mijn 1-op-1 coachingstraject wellicht iets voor jou. Ik help ondernemers met het creëren van meer balans tussen werk & privé, waardoor energie, voldoening en resultaat X5 kan gaan. Klik hier voor meer informatie over mijn coachingstraject.