Hoe je alles kunt bereiken wat je wilt! Zelfs als dat nu nog een ver van je bed show is. Drie dingen die hierin super belangrijk zijn:

  1. Weten WAT je écht wilt
  2. Weten WAAROM je dat wilt
  3. Groei MINDSET

In mijn nieuwe podcast leg ik je exact uit wat ik met bovenstaande bedoel + geef ik een stappenplan zodat je alles kan bereiken wat je wilt. Yes, ook jij!

Abonneer je ook op mijn podcast via iTunes & Spotify!

Stap 1 – Weten wat je ECHT wilt

Weten wat je ECHT wilt, dat is de allereerste stap. Altijd. Dit is alleen ook de stap met de grootste valkuilen. Je bent dus gewaarschuwd 😉
De reden waarom ik dit zeg, is omdat we vaak ‘denken’ dat we weten wat we willen, maar dit is juist vaak waar het fout gaat.

We denken het te weten.

Maar iets willen vanuit ratio, je denken, kan mijlenver uit de buurt liggen bij datgene wat je echt wilt. Er treedt vertroebeling op. Dit kan door beïnvloeding van anderen. Je ziet anderen succes hebben met iets en denkt: dat zou ik ook wel willen en/ of kunnen. Door vertroebeling van jezelf, door verwachtingen die je hebt van jezelf of juist verwachtingen van anderen die bewust of onbewust worden opgelegd. Dit kan zijn door partner, vrienden, familie, netwerk, school, landgenoten etc.

Schuldgevoel

Schuldgevoel is een veelvoorkomend thema die ervoor zorgt dat veel mensen niet weten of doen wat ze ECHT willen. In mijn ogen ben je hier niet voor niets op deze wereld. Je bent hier in de eerste plaats voor JOU. Om iets te leren, om de wereld op jouw manier beter/ mooier te maken. Je kunt dit doen wanneer je gaat leven volgens je pure authentieke zelf. Wanneer je het leven leidt dat ‘anderen’ van jouw verwachten zal je ongelukkig zijn. Juist door je eigen pad te volgen, te luisteren naar jezelf kan jij je potentieel benutten. Zodat jij de wereld op een positieve manier kan beinvloeden. Begrijp mij hierin niet verkeerd, ik bedoel niet dat je over lijken moet gaan of de boel moet manipuleren om je doelen te behalen. Ik heb het erover dat jij je niet schuldig hoeft te voelen wanneer jij je eigen pad gaat volgen.

Weten wat je echt wilt komt van binnenuit

Weten wat je ECHT wilt, komt van binnenuit. Vanuit je innerlijk. Op deze manier ben je ook intrinsiek gemotiveerd. dit zorgt ervoor dat je door zult blijven gaan en zult bereiken wat je echt wilt omdat je je niet van je doel laat afleiden. Zelfs niet bij tegenslag.

Terwijl wanneer je denkt te weten wat je wilt, kan je het op dat moment wel voelen, maar zal naar verloop van tijd het moeilijker zijn om focus en motivatie te behouden en kost het steeds meer en meer energie. Dit komt omdat het niet van binnenuit komt.

Een andere slechte raadgever om te bepalen wat je ECHT wilt, is je door geld te laten leiden. Ik word ondernemer, omdat ik daarmee veel meer geld kan verdienen dan voor een baas. Dit kan een gedachte zijn om de stap te wagen naar het ondernemerschap. Of als ik me toeleg op investeren in crypto kan ik daar snel even veel geld mee verdienen. Zodat ik daarna kan doen wat ik echt leuk vind. Mijn advies, begin met wat je echt leuk vind en dan zal het geld je vanzelf volgen.

Hoe kom je te weten wat je echt wilt?

Om erachter te komen wat je echt wilt, dien je in te tunen bij je gevoel. Hoe kan je in-tunen bij je gevoel? Dat kan voor iedereen anders zijn. Maar vaak kom je sneller en dichter bij je gevoel wanneer je momenten ervaart van totale rust en ontspanning. Momenten waarbij je volledig de rust en aandacht op jezelf kan leggen. Je kan het vergelijken met je hoofd leeg maken.

Mogelijke manieren om in te tunen op je gevoel: in de natuur zijn, sporten, ingevingen krijgen als je staat te douchen, wanneer je wakker wordt en natuurlijk door te mediteren, hypnose, coaching etc. Mediteren kan in het begin lastig zijn, maar start klein en beoefen het. Start met iedere dag een minuutje te mediteren, je zult versteld zijn hoe makkelijk dit gaat en hoe snel je hierin vordert.

Stap 2 – Waarom wil je dat?

Stap 2 is eigenlijk ter controle van stap 1 om er zeker van te zijn, dat we het echt hebben over jouw innerlijke doel. Stel jezelf de vraag WAAROM wil je dat? Waarom is dat zo belangrijk voor je? Het is heel erg belangrijk om hierbij door te vragen. Stel gerust 3-5 keer de vraag: WAAROM?

Wanneer ik gesprekken voer met potentiële klanten, dan dienen ze altijd aan te geven wat hun doelen zijn. Ik krijg dan vaak antwoorden te horen zoals: Ik wil mijn omzet en winst verdubbelen. Als ik hierop doorvraag met de vraag: Waarom? en dat wellicht heel irritant wel 3-5 keer doe. Komen we er vaak achter dat geld niet de reden is, maar dat veiligheid, vrijheid of angst de leidraad is. Uiteraard vraag ik hierop door en dan hebben we vaak gelijk de ‘angel’ al te pakken, waarom het ze tot op heden nog niet gelukt is.

Jij raad het inmiddels al – omdat datgene wat ze zeggen dat ze willen, niet ECHT hetgene is wat ze willen en/ of ervan overtuigd zijn dat zij dat kunnen bereiken. Met mijn coaching prik ik hier doorheen en wanneer blijkt dat mindset – de blokkade is, coach ik ze daarin. Dat brengt mij gelijk bij de volgende stap.

Stap 3 – Activeer een groei mindset

Yes, daar komt de mindset weer om de hoek te kijken. Wanneer je weet wat je ECHT wilt en WAAROM dit zo belangrijk voor je is, geeft dit je richting en focus. Omdat dit buiten je comfortzone is, dit het punt waarop de beren tevoorschijn komen. Je bent immers iets aan het bereiken wat je tot op heden nog niet hebt gedaan en hiervoor zal je andere dingen moeten doen. Daarmee kom je automatisch buiten je comfort zone terecht. Je mindset is hierin essentieel. Je mindset is als een spier, die je kunt trainen. Net zoals je mediteren kunt trainen, kan je ook je mindset trainen.

De grootste valkuil bij deze stap is een houding aannemen, waarbij je denkt het allemaal wel te weten. Op deze manier blokkeer jij je eigen groei. Je bent dan je grootste saboteur geworden.

Dit kan je voorkomen door actie te ondernemen bij stap 4!

Stap 4 – Onderzoek het ‘succes’ wat je wilt bereiken

Bij stap 4, heb ik succes bewust tussen aanhalingstekens gezet. Voor iedereen is succes immers anders en dit ligt natuurlijk wederom helemaal in lijn met wat je echt wilt. Het goede nieuws is, dat er op deze wereld ALTIJD mensen zullen zijn die datgene al bereikt hebben wat jij graag wilt. Mijn advies is om onderzoek naar hen te doen. Dit gaat verder dan een simpele zoekopdracht in Google. Je leert het meeste wanneer je direct vragen kunt stellen. Ga in gesprek met anderen. Wees nieuwsgierig en vraag hen HOE ze het hebben gedaan. Remember kom niet alleen iets ‘halen’, maar kom ook iets ‘brengen’. Het werkt vaak twee kanten op.

Daarnaast is coaching natuurlijk een ideale manier. Dat zeg ik niet omdat ik toevallig business coach ben. Laat je coachen door iemand die heeft bereikt wat jij graag wilt bereiken. Je bereikt dan veel makkelijker en sneller datgene wat je echt wilt bereiken. Coaching is een investering, die je ruimschoots kunt terugverdienen. Voor sommige dient de investering als een extra motivatie en de spreekwoordelijke stok achter de deur. Mocht je meer willen weten over mijn manier van coachen, want dit is niet voor iedereen, klik dan hier.

Onderzoek je ideale klant

Mocht je nu het pad van ondernemerschap willen bewandelen, dan is het belangrijk om ook onderzoek te verrichten onder je ideale klanten. Wees hierin niet arrogant en wel te weten wat jouw toekomstige klant nodig heeft. Je bent niet de eerste die hierin bedrogen uit komt. Voer onderzoek uit onder je potentiele klanten. Zodra je van mening bent niets meer te hoeven leren, gaat je groei mindset op slot en blokkeer jij je groei en of potentiele succes. Ook dit betekent voor velen, dat je uit je comfort zone stapt (zie stap 3).

Stap 5 – Visualiseer

Om te kunnen bereiken wat je echt wilt, is visualiseren een onmisbare stap. Als je voor je kunt zien, wat je echt wilt en hoe dat voelt, dan gaat dit je enorm helpen. Niet alleen om focus te behouden, maar ook het universum gaat je een handje helpen. Bijna als vanzelf zullen er tekenen op je pad verschijnen. Tekenen in de vorm van de juiste mensen die ‘ineens’ op je pad komen. Wellicht gaan je ineens dingen opvallen, je hoort anderen erover praten, je ziet dubbele getallen. Dit kan werkelijk van alles zijn. Mijn advies visualiseer en let op wat er gebeurt.

Ook hierin begrijp mij niet verkeerd, enkel visualiseren helpt je niet om alles te bereiken wat je echt wilt, je zult ook actie moeten ondernemen. Zie stap 4 en stap 6.

Stap 6 – Knip je doelen op in overzichtelijke sub-doelen

Wanneer je iets nieuws wilt, iets anders dan kan het nogal eens voelen alsof je een Mt. Everest moet beklimmen. De berg lijkt bijna te hoog. Mijn advies knip je doel op in sub-doelen. Doet dit volgens het SMART principe. Zorg ervoor dat je subdoelen: specifiek, meetbaar, actiegericht, realistisch en tijdsgebonden zijn. Op deze manier kan jij jezelf ook accountable houden.

Stap 7 – Creëer overzicht en structuur

Deze laatste stap sluit naadloos aan op stap 6. Om alles te kunnen bereiken wat je wilt is het belangrijk dat je overzicht behoudt. Anders geformuleerd: keep your eyes on the prize of behoud focus. Dit is eenvoudig te realiseren door overzicht te creëeren. Dit overzicht kan je verkrijgen door je sub-doelen te tracken en jezelf te belonen wanneer je ze behaalt. Met structuur bedoel ik dat je voor jezelf een routine ontwikkelt waarin je iedere dag een kleine stap kunt zetten richting je doel. Iedere dag een klein beetje gaat je helpen om alles te kunnen bereiken wat je echt wilt.

Nu ik met je heb gedeeld hoe je ALLES kunt bereiken wat je echt wilt, ben ik natuurlijk benieuwd naar jou! Wat is hetgeen wat jij graag wilt bereiken? Deel het in de reacties.

In mijn business coaching trajecten help ik ondernemers om de CEO van hun business en leven te worden. Persoonlijk leiderschap is hierbij essentieel. Ik coach met name ondernemers die ingehaald zijn door hun eigen succes en/ of die willen opschalen. Ben jij dit? Schroom dan niet om een kennismakingsgesprek met mij in te plannen, zodat ik jou kan coachen om datgene te bereiken wat jij echt wilt!