Weet je nog, toen je net begon met je Facebook pagina en dat je toen al je vrienden mocht uitnodigen om je pagina een dikke vette LIKE te geven? Dat waren nog eens mooie tijden. Want dit bezorgde je binnen een mum van tijd mega veel likes op de teller.

Ze bezorgden je niet alleen een like, maar ook nog eens tal van lieve reacties op je nieuwe berichten. Waardoor jouw pagina ook onder ogen kwam bij wildvreemden, die zelfs je berichten gingen liken. En dat was nu precies hetgeen je naar op zoek was.

 

Hoe stuur je een uitnodiging voor je Facebook pagina zonder eerst vrienden te hoeven worden?

Alleen loop je nu tegen een klein probleem aan. Want hoe ga je er nu voor zorgen dat deze mensen, die niet tot jouw selecte club van vrienden op Facebook horen, toch een uitnodiging krijgen om je pagina te liken? Want om een uitnodiging te kunnen versturen moest je vrienden zijn, toch?

Dat klopt, maar gelukkig leiden er meerdere wegen naar Rome. Er bestaat dus nog een manier waarop je mensen kunt uitnodigen voor je pagina ook al ben je niet bevriend met ze op Facebook. Dit is een optie die heel veel ondernemers over het hoofd zien. Wat natuurlijk zonde is omdat dit je binnen een mum van tijd aan veel nieuwe likes kan helpen. En dat van mensen die oprecht geïnteresseerd zijn in wat je te vertellen hebt.

Een klein detail, voordat je van deze optie gebruik kunt maken moeten ze wel eerst een keer een like hebben gegeven op één van je berichten.  No problemo, zeg je? Mooi dan laat ik je precies zien wat je moet doen om niet-vrienden een uitnodiging te versturen voor je Facebook pagina. Onderstaande stappen gelden wanneer je ze uitnodigt vanaf desktop/laptop. Update 25/1/2017 tegenwoordig kun je deze actie ook uitvoeren op je mobiel (YEAH!!)

 

Stappenplan voor uitnodiging versturen voor je Facebook pagina (aan niet vrienden)

 

Nodig niet-vrienden uit om je pagina leuk te vinden

  1. Ga naar een bericht waarop je likes hebt van mensen die nog geen fan zijn van je pagina. Klik op de likes.

 

 

 

 

 

Klik hier op uitnodigen om niet vrienden uit te nodigen2.Er verschijnt nu een pop-up venster zoals hiernaast. Je kunt zien wie er allemaal een like heeft gegeven.Naast de naam staat nu een button > uitnodigen. Klik hierop en er zal een uitnodiging verstuurd worden. De persoon in kwestie zal nu een melding krijgen.

 

 

 

 

Easy toch? En dus een hele makkelijke en slimme manier om aan extra likes voor je pagina te komen. Je zult zien dat het aantal mensen die deze uitnodiging daadwerkelijk accepteert relatief hoog ligt. Dit komt natuurlijk omdat ze al interactie hebben vertoond met je pagina en dus geïnteresseerd zijn in wat je te vertellen hebt. Zie deze uitnodiging als het laatste zetje in de rug om ze definitief tot je fan base te rekenen.

 

Pro-tip voor nog meer likes voor je Facebook pagina

Wanneer je adverteert op Facebook kan je op dezelfde manier te werk gaan. Dus de mensen die je advertentie een like hebben gegeven, deze via bovenstaande manier uitnodigen voor je Facebook pagina. Win-Win situatie.

Heb jij dit al eens uitgeprobeerd? Ik zou het zeker adviseren, niet in de laatste plaats omdat ik weet dat je er veel succes mee kunt behalen. Laat me weten in de reacties wat je van deze optie vind en of je het gaat uitproberen. Daar ben ik namelijk benieuwd naar!