Human Design inzetten voor je bedrijf, maar hoe dan? Exact mijn vraag aantal jaar geleden. Human Design is hot! Logisch, want het werkt als een soort van gebruikshandleiding voor je leven. Hierin wordt antwoord gegeven op wie jij in je ware essentie bent, wat je missie hier is op aarde en hoe je hier invulling aan kan geven. Om maar enkele luchtige thema’s uit te lichten.

Zelf ben ik er 3 jaar geleden ongeveer voor het eerst mee in aanraking gekomen. Sindsdien kwam het telkens weer opnieuw op mijn pad. Waardoor ik getriggerd werd om mijzelf er verder in te verdiepen. Toen ik dat deed, ging er werkelijk waar een wereld voor mij open. Soort van schatkamer. Het begon allemaal met persoonlijke interesse, maar al ging ik het ook toepassen binnen mijn bedrijf. 

In deze podcast geef ik een korte uitleg over wat Human Design is en hoe jij het als ondernemer kunt inzetten voor je bedrijf. Mij heeft het in ieder geval heel veel succes opgeleverd en het is niet voor niets dat ik het sindsdien ook inzet binnen mijn business coaching traject The Breakthrough en in het traject van The Universe is Calling. 

Voor de kenners: Ik ben een Manifesting Generator met een 5/1 profiel.

Luister de podcast:Human Design 101: Hoe je het kunt inzetten voor je bedrijf?

Wat is Human Design eigenlijk?

Van Human Design wordt ook wel gezegd dat het de blauwdruk is van je leven. Zelf zou ik het liever vertalen als een gebruiksaanwijzing. 

Human Design is een systeem dat is gebaseerd op astrologie, de I Tjing, chakra’s, en de Kabbalah. Het idee erachter is dat elk van ons een unieke blauwdruk heeft die ons vertelt hoe we het beste kunnen functioneren in het leven.

Het systeem begint met het bepalen van jouw “type”, wat zegt hoe jij het beste beslissingen kunt nemen en actie kunt ondernemen. Er zijn vijf typen: manifestors, generators, manifesting generators, projectors, en reflectors.

Daarnaast zijn er “autoriteiten”, die je vertellen hoe je de beste beslissingen kunt nemen, en “centra”, die aangeven hoe jij het beste energie kunt opnemen en verwerken.

Human Design gebruikt ook “profielen”, wat vertelt hoe jij jezelf uitdrukt aan anderen en hoe je anderen op jouw beurt beïnvloedt.

Door al deze elementen te combineren, krijg je een gedetailleerd beeld van jouw unieke ontwerp en wat voor jou wel of niet werkt. Dit kan je helpen om betere beslissingen te nemen en een leven te leiden dat beter bij jou past.

Human Design Body Chart

Je kunt gratis via verschillende websites je Human Design Body Chart opvragen. Dit is een schematische weergave van het lichaam. Waarin alle hiervoor besproken elementen zitten opgenomen. Het is de samenvatting van je gebruiksaanwijzing. Iemand met kennis van Human Design kan a.d.h.v. jouw body chart een (uitvoerige) analyse geven.

Wat heb je nodig voor je Human Design?

  • Geboortedatum
  • Geboortetijd
  • Geboorteplaats
  • Je naam

Vooral de eerste 2 zijn essentieel. Weet je jouw geboortetijd niet precies? Doe navraag bij je ouders, check je geboortekaartje of vraag een uittreksel van je geboorteakte op bij de gemeente. 

In de podcast leg ik uit hoe ik Human Design gebruik voor mijn bedrijf. Luister die dus zeker even.

Wie ik aanraad om te volgen op het gebied van Human Design in Nederland

Lotte van ‘t Klooster | Lotte, mijn rots in de branding op het gebied van Human Design. Waar ik afhaak omdat ik meer van de grote lijnen ben en de praktische doorvertaling. Zet Lotte de puntjes op de ‘i’. Niet voor niets dat wij samenwerken, wij vullen elkaar perfect aan. Lotte maakt de unieke boekwerken, die ik aan mijn klanten cadeau geef tijdens ons traject. Heel blij met haar in mijn team. 

Clenda Moen | Als Clenda bij mij op mijn scherm voorbij komt, krijg ik direct een gevoel van plezier en rust. Haar posts omtrent Human Design zijn spot-on. Deze vrouw heeft Human Design kennis waar je u tegen zegt. Die ze op een praktische en rustige manier overbrengt. Hou ik van. 

Miss Human Design | Sam & Kiki, laat je niet misleiden door de leeftijd van deze twee. Deze dames weten wat ze willen en zijn niet te stoppen. Ze challengen de status quo en dagen je uit om hetzelfde te doen. In je leven & in je business. 

Dan nog een podcast van onze vrienden Stijn Zeeman en Nicole van Gool, van Follow Your Wind. Deze aflevering met Sara Leers is ook een dikke aanrader om te luisteren: HUMAN DESIGN: Hoe je eigen koers volgen in dit nieuwe tijdperk – Sara Leers

Spreekt mijn manier van ondernemen jou aan?

Ik kijk dus verder dan het verhaal, dat je aan mij verteld. Verder dan je cijfers en je bedrijf. Ik kijk naar wie jij echt daadwerkelijk diep van binnen bent. Zonder al het ‘aangeleerde’ gedrag en conditioneringen die je in de loop van je leven hebt opgepikt. 

Deze manier van ondernemen werkt bevrijdend en geeft je zoveel meer terug dan enkel dikke winst en omzet cijfers. Als je doet waarvoor je hier bent dan gebeurt er magie, ik kan het niet anders uitdrukken.  

  • Word jij nog blij van wat je doet en van de business die je hebt gebouwd? 
  • Wil je wellicht een andere kant op, maar weet je niet hoe of wat?
  • Of mag het grootser omdat je nog meer impact wil maken? 

Durf jij je ‘oude’ manier van ondernemen los te laten en voel je dat je daar klaar voor bent? Lijkt mij leuk om nader kennis te maken > Klik hier om een gratis explore call met mij in te plannen.