Een succesvol bedrijf is van veel meer factoren afhankelijk dan je in eerste instantie denkt. Ik had het heel lang niet door, maar jarenlang belemmerde ik mijn eigen succes door mezelf en mijn bedrijf klein te houden. Omdat ik zeker weet dat veel meer ondernemers dit doen, deel ik vandaag de twee belangrijkste factoren met je die de groei van mijn bedrijf tegen hielden. Zo kun jij je hier bewust van worden en eerder actie ondernemen dan ik.

Video: Hou jij jezelf en je bedrijf onbewust klein?


Ps. Altijd op de hoogte zijn van een nieuwe video? Abonneer je hier. Merci!

Fout #1: Ik was net een dwarse peuter van twee

Een van mijn grootste valkuilen was dat ik altijd alles zelf wilde blijven doen. Van mailen tot het maken van video’s en van het schrijven van teksten tot fotograferen, niks werd uitbesteedt. Ik accepteerde geen hulp en was eigenlijk gewoon een dwarse peuter als het aankwam op mijn onderneming. In het begin ging dit prima en boekte ik er ook succes mee. Ik kreeg steeds meer klanten, maar dat betekende ook dat ik steeds meer werk kreeg. Daardoor ging ik een beetje ten onder aan mijn eigen succes, maar toch wilde ik laten zien dat ik niks en niemand nodig had.

Fout #2: ik omringde me met gelijkgestemden

Ik hoor je denken: wat is er mis met jezelf omringen met ondernemers die net zo ver zijn als ik? Hoewel het fijn is om elkaars hand vast te houden, schuilt hier een gevaar in. Je wordt namelijk niet getriggerd en uitgedaagd om grenzen te verleggen als je voornamelijk omgaat met gelijkgestemden. Daar heb je ondernemers voor nodig die verder zijn dan jij. Zij laten je zien wat je moet doen om te groeien en inspireren je om uit je comfortzone te stappen. Het zorgt ervoor dat je geen excuus meer hebt en in actie komt. Als zij het kunnen, kan jij het immers ook!

Hoe tackel je deze problemen?

Omdat ik bovenstaande fouten maakte, hield ik mezelf en mijn bedrijf onbewust klein. Toen ik aan de slag ging met een coach, zag ik dit in en maakte ik een ommezwaai. Mijn advies aan jou is dan ook om echt dingen uit te besteden zodat jij aan je bedrijf kan gaan werken in plaats van in je bedrijf. Daarnaast raad ik je aan om je te omringen met ondernemers die al verder zijn dan jij. Hier kun jij ontzettend veel van leren en succesvoller worden dan ooit.

HULP NODIG BIJ HET REALISEREN VAN JOUW AMBITIEUZE GROEIPLANNEN VOOR JE BEDRIJF?

Heb jij ambitieuze groeiplannen met je bedrijf, maar wil je ondersteuning om die plannen werkelijkheid te laten worden? I’m your girl! Ik coach ambitieuze ondernemers zoals jij. Die weten WAT ze willen, maar de weg er naar toe af en toe lastig vinden. Klik hier voor meer informatie over mijn business coachingstraject.