Deze week een heel andere vlog dan je van mij gewend bent. Geen overzicht van mijn week, maar een vlog waarbij ik een vraag beantwoord over “Wat heb je als beginnende vlogger nu allemaal nodig?”.

Bekijk hier vlog #14 Wat gebruik ik voor het vloggen


Ps. Altijd op de hoogte zijn van een nieuwe video? Abonneer je hier. Merci!

Ik ben nu iets meer dan 3 maanden bezig met vloggen en ik vind het echt geweldig om te doen. Toen ik net begon met vloggen werd er direct aan mij gevraagd wat ik allemaal gebruik voor mijn vlogs. Hoogste tijd dus nu we inmiddels 3 maanden verder zijn voor een kijkje achter de schermen.

Wat heb je als beginnende vlogger nodig?

1. Camera  is uiteraard een must have – Canon PowerShot G7 X Mark II
Dit kan met je telefoon (handig want die heb je altijd bij je), maar ook met een specifieke camera. Zelf gebruik ik de Canon PowerShot G7 X Mark II en ben daar heel erg tevreden over. Why?:
>> Kantelbaar scherm, handig voor o.a. het checken van je achtergrond
>> Super goede kwaliteit van je vlog beelden
>> Geluid is top, binnenshuis gebruik ik dan ook geen extra microfoon.
>> Past op ieder statief
>> Gemakkelijk mee te nemen, want pas precies in mijn tasje. Klein detail, maar voor mij een voorwaarde.
>> Zeer makkelijk in gebruik
>> Touch screen
>> Automatische stabilisatiefunctie, waardoor ook al staat je statief een beetje scheef je toch nog recht in beeld komt.

2a. Statief – Joby Gorillapod
Ik ben fan van Joby omdat:
>> Zeer stabiel
>> Poten zijn buigzaam, waardoor je hem op de meest onmogelijke plekken kunt gebruiken. Lees: strand, bomen, roltrappen, brugleuning etcetera.
>> Verstelbare kop waardoor je ook makkelijk je handen in beeld kunt brengen.
>> Waterpas meter waardoor je ervoor kunt zorgen dat je ‘recht’ in beeld komt
Enig nadeel vind ik dat hij best groot is, waardoor hij niet makkelijk in mijn tas past. Maar ik heb gezien dat er ook kleinere formaten zijn, let er dan wel op dat hij ook het formaat van je camera kan dragen.

2b. Statief – Hama
Dit was mijn eerste statief en gebruik ik nog wel eens, maar mijn voorkeur gaat uit naar Joby (zie hierboven). Wat ik fijn vind aan dit statief van Hama is:
>> Fijne prijs
>> In hoogte verstelbaar
>> Te gebruiken voor alle type camera’s
Nadeel: veel minder stabiel dan Joby en niet handig voor onderweg ivm grootte.

3. Videobewerkingprogramma – Adobe premiere pro
Ik maak naar volle tevredenheid gebruik van Adobe Premiere pro. Ik heb in het begin wel wat hulp nodig gehad om hier wegwijs in te worden, maar wil inmiddels niet meer anders

4. Harde schrijf – WD Elements 1tb
Deze heb ik niet genoemd in de vlog, maar is wel handig om te hebben. Zeker wanneer je wilt dat je laptop/computer zijn snelheid blijft behouden en je altijd een back-up bij de hand hebt. Dan is het aan te raden om al je vlogbeelden op te slaan op een harde schijf. Zelf heb ik een harde schijf van WD Elements.
>> Snelle schrijfsnelheid

Heb jij ook een vlog of wil je starten met vloggen? Laat het mij weten in de reacties. Dat vind ik heel erg leuk om te lezen en uiteraard jouw vlog kanaal te bekijken. Ook ben ik benieuwd van welke dingen jij gebruik maakt bij het vloggen?

Ps. Goed om te weten in deze blog zitten enkele affiliatelinks. Dat wil zeggen dat wanneer je iets bestelt via deze link, ik een klein percentage van het verkoopbedrag krijg.