Veel ondernemers willen meer interactie op hun Facebook pagina. Niet zo gek ook, want door meer interactie gaat het organische bereik van je pagina omhoog én word je dus door meer mensen gezien. Wil je weten wat mijn nummer 1 tip is voor meer interactie op je Facebook pagina? Ik deel ‘m in dit artikel met je, dus lees snel verder!

Cut the crab: wat versta ik onder ‘interactie’?

Laat ik je eerst even vertellen wat ik onder interactie versta: dit zijn de acties die mensen op Facebook ondernemen na het zien van jouw bericht. Dit kan dus een reactie zijn onder je bericht, maar ook het geven van een like, een hartje of het delen van je bericht. De interactie zorgt ervoor dat je organische bereik omhoog gaat en dat Facebook je bericht aan meer mensen laat zien. Facebook toont je bericht standaard aan een selecte groep fans, niet aan al je volgers. Dit heeft te maken met het algoritme: vaak ziet slechts twee tot drie procent van je volgers je bericht. Niet zo veel dus! Dit percentage kun je verhogen door meer interactie op je bericht te krijgen. Meer organisch bereik is super gunstig voor je pagina!

Mijn beste tip voor meer interactie op je Facebook pagina 

Tromgeroffel, daar komt ie: mijn nummer 1 tip voor meer interactie op je Facebook pagina is om aan de slag te gaan met adverteren op Facebook. Als ik een waardevol bericht op mijn pagina plaats dat ik écht met mijn fans wil delen, dan ga ik adverteren met dit bericht. Ik promoot het bericht voor €1,- per dag. Je ziet het: het kost me niet heel veel geld, maar veel meer fans zien hierdoor mijn bericht. Als ik vervolgens zie dat er veel interactie is, dan gooi ik er nog wat extra budget tegenaan. Meer interactie na het adverteren is ook gunstig voor het volgende bericht dat ik plaats op mijn tijdlijn, want Facebook laat dit volgende bericht meteen aan een grotere groep fans zien.

Wanneer kun je het beste starten met adverteren?

Als je jouw bericht gaat promoten, kun je dit het beste niet meteen na het plaatsen doen. Wacht totdat meerdere fans jouw bericht hebben gezien en hebben gereageerd op het bericht. Je zult zien dat jouw advertentie hierdoor beter gaat presteren en dat is weer gunstig voor je bereik! Het bedrag dat je overigens besteedt is volledig afhankelijk van wat je wilt bereiken en hoeveel volgers je hebt. Ik wil dat mijn fans mijn bericht zien en dat red ik met €1,- tot €2,- per dag. Als ik wil dat ook niet-fans mijn bericht zien, dan ben ik uiteraard wel meer geld kwijt.

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren