Marieke van Nispen stuurde mij een appje met de vraag: “Waar sta jij met je bedrijf over 3 jaar?” Nu kan niemand in de toekomst kijken, ook ik heb immers geen glazen bol. Maar met een bedrijf is het wel goed om regelmatig stil te staan bij deze vraag. In mijn nieuwe podcast beantwoord ik dan ook deze vraag. Ik geef hierin aan wat ik gebruik als uitgangspunt. En hoe ik ervoor zorg dat mijn toekomstvisie realiteit wordt. 

Luister de podcast: Hoe ziet mijn bedrijf er over 3 jaar uit? 

Omzet en Winst zijn voor mij niet leidend voor de toekomstvisie van mijn bedrijf

Wellicht niet iets wat je van een business coach zou verwachten. Je hoort mij in de podcast immers niet spreken over mijn omzet en winstcijfers voor over 3 jaar. Dat heeft 3 redenen, die ik nader toelicht in de podcast.

ik werk om te leven, ik werk niet om te werken

1. Ik leef namelijk niet om te werken, ik werk om te leven.

Ik vind andere dingen belangrijker en dat heeft alles te maken met mijn visie op het leven. 

2. Ik ben niet puur en alleen afhankelijk van de inkomstenstroom van mijn bedrijf.

Dus ik hoef niet per se bepaalde omzet- en winstcijfers aan te tikken.

3. Geld volgt altijd mijn enthousiasme voor wat ik leuk vind

Wanneer je doet wat je leuk vindt is er succes op meerdere vlakken dan enkel geld. Voldoening. Dit betekent niet dat ik geen geld verdien. Integendeel. Gek genoeg (of juist niet) volgt het geld mijn enthousiasme altijd datgene wat ik leuk vind om te doen en enthousiast van wordt.

Spreekt mijn manier van ondernemen jou aan?

Deze manier van ondernemen werkt voor mij heel bevrijdend en sluit naadloos aan op mijn belangrijkste kernwaarde vrijheid. Dit betekent overigens niet dat ik nooit op cijfers stuur. Wel dat ik door schade en schande wijzer ben geworden en dat het nastreven van cijfers niet per se zaligmakend is in datgene wat je echt gelukkig maakt.

Word jij nog blij van wat je doet en van de business die je hebt gebouwd? Of zou je daar wellicht een andere invulling aan willen geven of nog meer impact mee willen maken? Durf jij je ‘oude’ manier van ondernemen los te laten en voel je dat je daar klaar voor bent? Lijkt mij leuk om nader kennis te maken > Klik hier om een gratis explore call met mij in te plannen.