Hoe kan je met behulp van Facebook je bereik & omzet verdubbelen, zonder dat je hiervoor harder hoeft te werken of meer uren hoeft te maken.

Bekijk hieronder mijn video, of lees snel verder!

Video: Bereik en omzet verdubbelen m.b.v. Facebook


Ps. Altijd op de hoogte zijn van een nieuwe video? Abonneer je hier. Merci!

Daling organisch bereik

Door updates aan het Facebook algoritme ligt het organisch bereik van Facebook pagina’s van bedrijven echt treurig laag. Lang niet alle fans krijgen je berichten te zien die je op je Facebook pagina plaats. Dit komt omdat Facebook voorrang geeft aan persoonlijke interacties tussen Facebook gebruikers. Als gevolg hiervan krijgt slechts (een lullige) 2-3% van je paginafans je berichten te zien.

Het organisch bereik kan in sommige gevallen hoger liggen dan de 2-3%. Dit is wanneer Facebook door heeft dat er veel interactie is op het bericht. Als gevolg daarvan zal Facebook het aan meer paginafans tonen en stijgt dus je organisch bereik. Maar ook hierbij gaat dat vaak slechts om enkele luttele procenten.

Hoe verhoog je het organisch bereik?

Om het organische bereik van je Facebook pagina zo hoog mogelijk te houden, doe je er verstandig aan om waardevolle content te delen op je Facebook pagina. Content waar je ideale klant/fan echt op zit te wachten, blij van wordt en die bijvoorbeeld praktisch is ingestoken en het liefst ook nog een reactie uitlokt. Ja, dat is nog een waslijst. Maar enkel op deze manier zal je merken dat je organische bereik hoger komt te liggen. Wanneer je je Facebook pagina enkel en alleen gebruikt als een promotiekanaal zal je merken dat dit niet het gewenste effect heeft. Ik durf zelfs te beweren dat dit een negatief effect heeft op je organische bereik. Want hoe meer berichten jij er op plaatst, waarop geen interactie plaats vind, des te lager het organische bereik.

Al met al, kan ik stellen dat het verhogen van je organische bereik niet onmogelijk is, maar dit je veel tijd, energie en een lange adem kost. Je wordt helaas tegenwoordig niet meer een instant-hit op Facebook enkel door het plaatsen van berichten op je pagina.

 

Hoe verdubbel je bereik & omzet met Facebook?

Het enkel op de organische manier bereiken van een verdubbeling van je bereik en omzet met Facebook is naar mijn mening dan ook een illusie. Maar dit betekent niet dat je Facebook als platform dan maar moet negeren.

Zeker niet want het advertentieplatform van Facebook is geniaal. Wanneer je dus snel wilt groeien met je bedrijf en je een verdubbeling van je bereik en omzet wilt, wil ik je op het hart drukken: “Ga aan de slag met Facebook-adverteren”. Haal hier niet je neus voorop, of doe het af van ‘dat werkt niet’, want dan kun je behoorlijk bedrogen uit de bus komen. Facebook-advertenties kunnen werken als een trein.

Investeer in je bedrijf en in je advertenties, zodat het die groei kan doormaken die jij voor ogen hebt. En nee, je hoeft hier niet per se over een grote zak met geld te beschikken. Facebook-advertenties zijn nog steeds super betaalbaar. Voor een advertentiebudget van €10 kun jij je omzet & bereik verdubbelen. Het is dus niet een platform wat enkel is weggelegd voor de grote spelers.

 

Waarom aan de slag met Facebook adverteren?

Met behulp van Facebook advertenties kun je ervoor zorgen dat jouw boodschap/berichten enkel en alleen bij de juiste mensen terecht komen. En met de juiste mensen bedoel ik jouw ideale klant. Je ideale klant is immers diegene die ook daadwerkelijk voor omzet zorgt. Het heeft geen zin om je berichten/advertenties aan IEDEREEN te laten zien, niet iedereen gaat ook immers je producten en/of diensten kopen. Verdiepen in je ideale klant is daarom super belangrijk en wat mij betreft een must!

Ook is het advertentieplatform van Facebook continue in doorontwikkeling. Hierdoor worden er steeds nieuwe advertentiemogelijkheden gelanceerd. Waar jij als adverteerder dus met je neus bovenop zit en direct kunt toepassen. Denk hierbij aan: Instant experiences, Messenger advertenties, Stories advertenties, Dynamic product ads en ga zo maar door.

Wat nog wel het meest vernuftige is aan Facebook als advertentieplatform is dat Facebook echt onwijs veel over zijn gebruikers weet. Dit komt omdat we allemaal braaf ons profiel invullen (leeftijd, geslacht, woonplaats, interesses etc.), maar ook door het gedrag wat we op Facebook en daarbuiten vertonen. Wat voor soort berichten liken we, waar gaan die over, wat voor websites bezoeken we, doen we veel online aankopen, kijken we veel video’s? Het is echt onvoorstelbaar dat je als ondernemer al die data tot je beschikking hebt. Je begrijpt dat mijn hart als online marketeer & ondernemer hiervan een sprongetje van maakt. Deze data en kennis kun je namelijk voor je laten werken en stelt je in staat om de juiste boodschap aan de juiste mensen te tonen.

 

Nummer 1 advies voor verdubbelen van bereik & omzet

Mijn nummer 1 advies voor alle ondernemers die een verdubbeling willen van omzet & bereik, is om echt werk te maken van hun Facebook-advertenties. Verdiep je in het onderwerp en ga er mee aan de slag.

Ik ben dan ook wel benieuwd of jij al gebruik maakt van Facebook-advertenties en wat het jou tot op heden heeft opgeleverd? Laat je mij dit weten in de reacties? Vind ik leuk!