Investeren in vastgoed, waarom zou je dat in hemelsnaam willen? Op social media vliegen de ads en berichten van vastgoed cursussen om je heen. Ook wij werden 2 jaar geleden getriggerd om ons hier verder in te verdiepen. In deze podcast delen wij (mijn vriend en ik) ons verhaal met je.

Sinds 2 jaar zijn we bezig met het opbouwen van ons vastgoed portfolio. Eerst waren we voornamelijk op de Nederlandse markt gericht, maar inmiddels zijn we met name actief in de UK.In deze podcast heb ik een gesprek met mijn vriend Mark Jochems en leggen we haarfijn uit, waarom wij de beslissing hebben gemaakt om te investeren in vastgoed. Ook wat we ermee willen bereiken. Kleine spoiler alert dat is niet enkel voor ons eigen gewin 😉

Abonneer je ook op mijn podcast via iTunes & Spotify!

Wij weten dat vastgoedinvesteerders over het algemeen niet heel positief (huisjesmelkers) afgeschilderd worden door de media. En het viel mij op, dat wanneer ik hier iets over deelde op social media dat ik soortgelijke opmerkingen in mijn DM zag terugkomen. Omdat verhalen altijd 2 kanten hebben, leek het mij leuk om ook onze kant met je te delen.

Hoe wij gestart zijn met investeren in vastgoed

Mark had al langer de droom om meer met vastgoed bezig te zijn. Maar pas toen we bij een kennis event geweest waren, ging ook bij mij het vuurtje branden. We zagen in dat je met vastgoed juist ook hele mooie dingen kan doen voor de gemeenschap en het niet puur voor het eigen gewin interessant is.

Omdat we vanuit investeringsoogpunt weinig kaas hadden gegeten van de hele markt besloten we ons aan te sluiten bij Great Property Experience zodat we hierin gecoacht konden worden.We hebben veel onderzoek verricht, maar bovenal zijn we het gewoon gaan DOEN!Dit betaalde zich binnen 3 a 4 maanden al uit omdat we toen binnen 1,5 maand trotste eigenaren waren van 3 investeringspanden hier in Nederland.

Zijn vastgoedinvesteringen passief?

Uiteindelijk wordt het passief. Zoals met alles, zal je wel eerst actief moeten zijn. Zeker in de begin tijd investeerden wij beide heel veel tijd, iedere dag 2 uur. We vergaarden kennis, breiden ons netwerk uit en gingen ook daadwerkelijk de straat op.

Nu weer 2 jaar verder zijn we er ongeveer 1 uur per week mee bezig. We besteden zoveel mogelijk uit en maken ook gebruik van een vastgoedbeheerder. Voor ons geen ‘verstopte wc’s verhalen’.

De passiviteit groeit dus met de jaren, voor de lange termijn zien we het echt als een passieve bron aan inkomsten. Maar zoals met alles, zal je eerst moeten zaaien voordat je kunt oogsten.

Kan je ook zonder geld (op de bank) investeren?

Wij zijn van mening dat dit kan, maar wellicht op een andere manier dan je gewend bent.

Wat wij hebben opgemerkt is dat er heel veel mensen zijn met geld, die een schreeuwend tekort hebben aan tijd. Ze willen hun geld goed laten renderen, maar hebben geen tijd/ zin om op zoek te gaan naar investeringen. Als jij wel de tijd hebt zou dit een mooie win-win situatie kunnen zijn. Je kunt hierbij denken aan het sourcen van vastgoed. Waarbij jij als deal-sourcer een vergoeding krijgt wanneer de investeerder jouw deal koopt.

Een andere mogelijkheid is dat je een overeenkomst sluit met een investeerder waarbij je zijn geld leent om daarmee te investeren in vastgoed. De investeerder krijgt dan een vast rente percentage en jij wordt de eigenaar van het investeringspand.

Waarom investeren wij in vastgoed?

Voor ons is vrijheid de allerbelangrijkste reden om te investeren in vastgoed. Daarnaast speelt onafhankelijkheid een grote rol en ook ons steentje bijdragen aan de maatschappij (giving back).

Wij zien vastgoed als een middel en niet als doel an sich.

Of het ook iets voor jou is? Niets moet en er zijn natuurlijk ook tal van andere mogelijkheden om te investeren. De keuze ligt uiteraard bij jou. Wanneer je getriggerd werd door deze podcast of het al langer je interesse heeft wordt het misschien tijd om je er verder in te verdiepen en er echt mee aan de slag te gaan.

Tips voor vastgoedinvesteringen

Mocht investeren je interesse hebben, op welke manier dan ook. Start eens met het lezen van Rich Dad Poor Dad. Moet wel heel eerlijk bekennen dat ik het boek ook al eens had gelezen tijdens mijn studententijd, en dat ik niet zo goed begreep waarom mensen hier zo lyrisch over waren. Maar toen ik het 2 jaar geleden opnieuw las, viel alles op zijn plek en ben ik er wel enthousiast over.

Daarnaast vergaar informatie, bezoek netwerk events, woon webinars bij. Bouw aan je netwerk, maar bovenal ga het DOEN!

Laat je bedrijf & geld voor je werken

Als business coach vind ik het belangrijk om ook mijn coachees te wijzen op mogelijkheden met betrekking tot investeren. Uiteraard leg ik niemand iets op en ben ik geen financieel adviseur. Wel wil ik door ons verhaal te delen en te laten zien hoe het ook kan dat investeren een goede zet kan zijn. Uiteraard doet ieder dat op zijn eigen manier.

Het is een feit dat je als ondernemer, je eigen boontjes moet doppen. Dat is helemaal niet erg, dat geeft ook een bepaalde vrijheid. Dat neemt niet weg, dat wanneer je business heel erg goed loopt, het een slimme move kan zijn om naast je bedrijf voor je te laten werken ook je geld voor je te laten werken.

Laat jij je geld al voor je werken? Deel het in de reacties!