Ongeveer 6 jaar geleden ben ik opnieuw in het ondernemerschap gestapt. Doodeng vond ik het. Het bedrijf wat ik na mijn studietijd starte, kwam niet van de grond. Drie jaar lang, iedere dag alles gegeven. Maar het mocht niet baten. De financiële stress zette destijds de samenwerking flink onder druk waardoor die samenwerking op de klippen liep. Ik vertrok met alle gevolgen van dien. Pijnlijk! Niet alleen mijn ego heeft een deuk gekregen, maar ook mijn zelfvertrouwen.

Luister mijn podcast: wat als resultaat uitblijft uit je onderneming?

Toen ik dus opnieuw voor mezelf wilde beginnen, vond ik dat wel lastig. Mijn vriend wees me destijds op Michael Pilarczyk en ik besloot mij aan te melden voor zijn online programma. Your Roadmap to Succes & Happiness. Michael coacht mensen op het gebied van mindset en persoonlijke ontwikkeling. 

Door het volgen van zijn programma kreeg ik inzicht in mijn beperkende overtuigingen. Datgene wat mij weerhield van succes. Ik was bang! Michael zei toen: Als je bang bent om te falen, dan ben je niet klaar voor succes!


“Als je bang bent om te falen, dan ben je niet klaar voor succes!”

— Michael Pilarczyk

Au! Die kwam heel hard aan, want ik wilde niets liever. Eerlijk gezegd was ik er destijds een beetje verbolgen over dat hij dat zei. Hij wist toch helemaal niet wat ik er allemaal voor deed. Ik zette zelfs alles er voor opzij. 

Maar hij had wel gelijk.

Binnen één jaar draaide ik een ton omzet

Ik starte mijn nieuwe bedrijf en ondanks dat ik direct succes had, voelde dit niet zo.
Binnen een jaar draaide ik een ton omzet.

Daar was ik trots op, maar tegelijkertijd ook weer niet.

Mijn doel dat ik namelijk had gesteld, was vele malen hoger. 

Groot gat tussen doel en realisatie

Hoe kwam het toch dat er zo’n groot gat zat, tussen mijn eigen verwachtingen en de realisatie?
Werkte ik niet hard genoeg?

Daar kon ik volmondig NEE op antwoorden.

Ik werkte namelijk keihard.
Het antwoord was, dat ik mezelf saboteerde.

Ik durfde niet.

Er waren bepaalde dingen die ik niet deed en dit weerhield mij van succes. Twee dingen in het bijzonder.
Wat ik bijvoorbeeld niet deed?

  1. Ik vertrouwde niet op mijn cijfers

Ik durfde niet volle bak de kraan opendraaien met mijn ads.Ik spendeerde elke maand een paar duizend euro aan ads. Terwijl mijn cijfers aan alle kanten lieten zien, dat ik de kraan nog veel verder open kon draaien.

Toch deed ik het niet.

  1. Ik durfde niet los te laten

Ook durfde ik niet los te laten en dat was mijn grootste struikelblok. Mijn bedrijf was mijn kindje en ik vond het verrekte lastig, mede vanwege een eerder stukgelopen samenwerking om daar anderen in te betrekken. Ik had mezelf wijsgemaakt, dat ik niemand nodig had. 

Ik was niet klaar voor succes

Wat mij heel erg heeft geholpen is inzicht verkrijgen in je eigen sabotage technieken. Het evalueren van lanceringen en eerlijk te zijn met jezelf. Een tool die ik hiervoor heb ingezet was hypnose en coaching. Hiermee werd het mij direct duidelijk, wat ik deed en hoe ik dat anders kon doen. Na de hypnose merkte ik direct verschil en ging ik dingen daadwerkelijk anders doen. Met resultaat!

Ik ben resultaat gericht, maar ga als coach verder dan ‘Just Do It’

Dit is ook één van de redenen, dat ik mij sinds die tijd zo hebt verdiept in NLP en hypnose en dat ik dit nu verwerk in mijn coachingstrajecten.

Het samenwerken met een coach is namelijk geen garantie dat jij tonnen of miljoenen omzet gaat draaien. Jij bent daarin de beslissende factor in. Een coach doet namelijk niet het werk. Die legt wel dingen bloot.

Tijdens een lancering komt dit al snel aan het licht. Ik zie dit als een snelkookpan, waarin het heel snel duidelijk wordt of je echt zelf gelooft wat je zegt of aangeeft belangrijk te vinden.


Is het vervelend dat het niet lukt op zo’n belangrijk moment?


Yes, 100%


Maar je hebt nu wel inzichtelijk waar de schoen wringt en daar gaan we dan samen aan werken. Ik begeleid de coachee hier door heen met behulp van hypnose. Ik kan namelijk wel aangeven, dit is wat je moet doen, maar als je zelf denkt dat je het niet kunt of er niet in gelooft wordt het lastig. 


Dit is ook wat mij onderscheid t.o.v. andere coaches. Ik ben resultaat gericht, maar ik ga verder dan Just Do It! Door een traject met mij aan te gaan, transformeer je op meerdere lagen.


Je hoofd en ratio kunnen namelijk wel iets denken, willen of vinden.

Maar als je hem niet voelt, dan is het vechten tegen de bierkaai.
Tijdens hypnose brengen we die op dezelfde lijn, waardoor je dingen doet die je voorheen nooit had verwacht te doen.

Advies voor als je resultaten achterblijven of uitblijven

Naast de hypnose en andere coachingtools nog enkele algemene adviezen.

• Focus op jezelf – kijk niet naar anderen

• Heb geduld – het gras groeit niet sneller door er aan te trekken

• Vier je successen – ze zijn er elke dag

• There is no one size fits all – er leiden altijd meerdere wegen naar Rome.