Een webshop op je Facebookpagina is een uitgelezen mogelijkheid om je producten verder onder de aandacht van je doelgroep te brengen én om direct sales te krijgen. Maar hoe doe je dat in hemelsnaam, een webshop aanmaken op je Facebookpagina? Hoogste tijd voor een nieuwe blog waarin ik je hier van alles over ga vertellen. Ka-tsjing!

Je ziet het: via een webshop op je Facebookpagina kun je dus serieus geld verdienen. Hieronder leg ik je uit hoe jij een webshop aan kunt maken op Facebook.

Hoe maak je een webshop aan op Facebook?

Ga naar je Facebookpagina (dit moet overigens een bedrijfspagina zijn) en kijk naar het menu links aan de zijkant. Als het goed is, staat hier ook het tabje ‘Shoppen’ tussen.

Facebook shop op je pagina
Zie je dit tabje niet staan? Dan moet je deze er zelf nog even aan toevoegen. Dit is heel simpel:
1. Ga naar de instellingen van je pagina en klik dan op ‘Pagina bewerken’.

Webshop op Facebook pagina

2. Scroll naar beneden en hier zie je vervolgens de mogelijkheid om tabbladen (waaronder ‘Shoppen’) toe te voegen.
Shop op Facebookpagina

Volgende stap: webshop toevoegen 

Tijd voor de next step: er moeten producten aan je webshop worden toegevoegd! Ga weer naar het tabblad ‘Shoppen’ in de linker rij en klik erop.
1. Er opent nu een pop-up scherm waarbij je het winkelgedeelte kunt instellen. Zet een vinkje dat je ‘akkoord’ gaat met de algemene voorwaarden en klik op ‘Doorgaan’.

Facebook shop aanmaken 1

2. In het volgende pop-up scherm dien je een keuze te maken voor betalingsmethode. Er zijn twee mogelijkheden. Kies voor de optie ‘Betalen op een andere website’. Zo stuur je mensen door naar je eigen website. Met de optie ‘Chatberichten sturen naar de verkoper’ communiceer je via Facebook Messenger en dat zou ik je in eerste instantie niet aanraden. Klik daarna op ‘Doorgaan’.

Facebook shop aanmaken 2

3. Nu zul je de munteenheid moeten kiezen. Kies meteen de juiste munteenheid, want dit kun je later niet meer aanpassen. Hetzelfde geldt overigens voor de eerste stap, dus doe dit in één keer goed.

Facebook shop aanmaken 3

4. Nog even klikken op ‘Opslaan’ en je winkel is een feit!

Producten toevoegen aan Facebook

Tijd om geld te verdienen: voeg je producten toe! Klik op ‘Producten toevoegen’ en je kunt aan de slag. De volgende velden moet je nu invullen:

# Voeg een vierkante foto (1024 x 1024 pixels) toe of nog beter: ga voor een video!

# Vul de naam en de prijs van je product in.

# Zet het schuifvakje op ‘te koop’.

# Voeg bij ‘Beschrijving’ een korte omschrijving toe en probeer hier vooral de USP’s te benoemen, zoals ‘Gratis verzending’ of ‘Vandaag besteld, morgen in huis’. Dit kan potentiële kopers misschien net iets sneller over de streep trekken.

# Bij ‘URL voor betaalproces’ verwijs je naar het product op je website.

# Laat de schuifbutton ‘Dit product delen op je pagina’ uit. Zo wordt het product niet meteen gedeeld op je pagina, dat zou als spam over kunnen komen.

# Klik op ‘Opslaan’, et voilà! Zo kun je dit voor al je producten doen.

Easy does it

Je ziet het: lastig is het niet, maar het kan je zeker weer nieuwe verkopen opleveren! Kies bijvoorbeeld je topproducten en plaats deze op Facebook. Maak vervolgens een bericht op je tijdlijn en tag deze producten erin. Grote kans dat mensen je producten gaan kopen en dat willen we allemaal, toch?

BewarenBewaren

BewarenBewaren