O-M-G we hebben ons huis verkocht en gaan over 3 weken fulltime in een campervan wonen. Of zoals Mark het zegt met een gestrekt been het busje in. Over avontuur gesproken. In deze blog vertellen wij hoe we tot deze keuze zijn gekomen en hoe we deze droom realiseren.

Abonneer je ook op mijn podcast via iTunesSpotify of Google!

Waarom we voor fulltime wonen in een campervan kiezen?

Regelmatig hebben Mark en ik gesprekken over ons leven. Wel zo handig als je samen bent 😉 Vorig jaar blikten we terug op de afgelopen jaren en kwamen we tot de conclusie dat we eigenlijk het meest gelukkig waren tijdens onze reis in Nieuw Zeeland. De natuur is daar ontzettend mooi en dat is zeker iets wat we kunnen waarderen. Maar wat ons met name is bijgebleven is de manier van reizen, dat deden we namelijk met onze eigen bus, die we daar gekocht hadden. Het ultieme gevoel van vrijheid.

We beseften dat je in het leven eigenlijk niet heel veel nodig hebt, I know cliché maar zo waar. En dat was voor ons in dat busje. Alles wat we nodig hadden zat in dat kleine busje gepropt. We hadden elkaar, onze kitesurfspullen, beetje kleding en wandelschoenen. Daarnaast houden we ervan om zoveel mogelijk tijd buiten door te brengen, het liefste midden in de natuur.

Van droom naar realisatie van onze eigen campervan

Toen we ons dit realiseerden, keken we elkaar aan en besloten we opnieuw het avontuur aan te gaan. Deze keer met onze eigen bus en dat we door het zuiden van Europa gaan reizen. Mede geïnspireerd door onze vrienden Tessa & Jacques, die dezelfde keuze hebben gemaakt 2 jaar geleden. Zij rijden nu met hun zelfgebouwde campervan door heel Europa samen met hun hond Amigo. Je kunt hun avonturen volgen op The Lost Van op Instagram of Youtube.

De keuze voor een bus of reeds bestaande camper was geen gemakkelijke keuze. We hebben verschillende bezoeken gebracht aan camperdealers. Maar mede vanwege Mark zijn lengte (hij is 2meter en 2cm) en hij graag ook staand wilde douchen en dat bij de meeste campers niet ging was de keuze gemaakt om een Mercedes Sprinter L4H3 te kopen. Mij sprak het ook erg aan omdat je dan de inrichting geheel kunt customizen in tegenstelling tot bij de reguliere campers. Deze Mercedes Sprinter bussen zijn nogal schaars, maar wij stuitte bij toeval op onze droombus die we via Marktplaats hebben gekocht. Een bus uit 2018 met slechts 12.000 km op de teller.

Aan inspiratie op Instagram en Pinterest geen gebrek dus mijn moodboard was zo gemaakt. Naarmate de dagen vorderde werd ook mijn wensenlijst van wat er allemaal in moest werd langer en langer en langer. Daarna begonnen wij ons te verdiepen in het zelf bouwen, maar na een aantal weken hebben we uiteindelijk toch de keuze gemaakt om dit proces uit te besteden. Mede vanwege de tijd die we hiervoor beschikbaar hadden, mijn ongeduld en ik het absoluut niet leuk vind om te klussen. We besloten om het ombouwen van onze Mercedes Sprinter L3H4 uit te besteden aan een ervaren camperbouwer CabinVans. Daar hebben we tot op de dag van vandaag nog geen moment spijt van gehad. Manier van afwerken, alles omtrent veiligheid, het meedenken en het realiseren van onze wensenlijst 🙂

Verkoop van ons huis, ontspullen en minimaliseren

Omdat we eerst nog voor 2,5 maand naar Mexico gingen, hadden we eigenlijk de keuze gemaakt om onze woning pas bij terugkomst te verkopen. Maar het lot besliste anders. Eén van mijn coachingklanten had kennissen die op zoek waren naar een woning die van ons. Paar dagen voor ons vertrek naar Mexico kwamen ze kijken en besloten ze gelijk dat ze ons huis wilde en met onze vraagprijs akkoord gingen. We waren enigszins overrompeld, maar ontzettend blij. We hebben direct de koopovereenkomst in orde gemaakt en één dag voor ons vertrek stond er een krabbel onder.

Eind april is de overdracht en gaan we ons huis uit. Dus de komende weken staan in het teken van het verkopen van spullen, ontspullen en minimaliseren.

Hoe gaan we vanlife combineren met ons werk?

Zelf werk ik altijd online, mijn klanten zijn niet anders gewend en ik ook niet. Dus het is voor mij geen probleem om mijn werkzaamheden voort te zetten. Mark heeft eind vorig jaar besloten om uit zijn kitesurfschool te stappen en zijn compagnon zet dit verder voort. Mark gaat zich richten op onze vastgoedinvesteringen die hij ook online verder kan uitbouwen. Mede omwille van deze reden focussen wij ons momenteel op investeren in vastgoed in de UK. Voor meer achtergrond informatie over vastgoed investeringen, kijk deze blog over waarom wij investeren in vastgoed en waarom wij kiezen voor investeren in de UK.

Onze verwachtingen t.a.v. fulltime camper vanlife

In één woord; vrijheid! Als we terugdenken aan de tijd dat we rondreisden met een busje door Nieuw Zeeland, dan zien we vooral dat ons leven buiten de camper gaat afspelen. Onze bus wordt uitgerust met toilet, douche en zonnepanelen op het dak zodat we ook off the grid kunnen kamperen. We zijn van plan om veel in de natuur te zijn, te kitesurfen en wandelen met onze hond Kees, want die gaat uiteraard ook mee!

Wat gaat onze route worden?

We hebben wel een aantal plekken waar we graag naar toe willen, zoals Puglia, Tarifa en Fuerteventura maar eerlijk gezegd weten we nog niet precies hoe en wat. Een route hebben we vooralsnog niet. We gaan in ieder geval de zon achterna en richting het zuiden en dan kijken we wel waar we uitkomen. Dat is wat ons betreft ultieme vrijheid.

Je vraagt je wellicht af, waarom ik ook blogs en podcast deel over onze lifestyle? Dat komt omdat ik mijn business niet als een doel op zich zie, maar als een middel. De manier waarop ik mijn business leid staat mij toe het leven te leiden dat ik graag wil. Ik bepaal zelf waar, wanneer en met wie ik samenwerk en ik ben dankbaar dat ik met de allerleukste klanten mag samenwerken. Hen begeleid ik middels coachingstrajecten en/ of hypnose sessies om zelf de CEO van hun business en leven te worden. Via blogs en podcast over onze lifestyle vind ik het leuk om je te inspireren.