Video advertenties op Facebook: ik merk dat dit een super populair onderwerp is! Veel ondernemers gebruiken het tegenwoordig, maar zijn video advertenties nu echt wel zo goed voor je bedrijf en je bereik zoals beweerd wordt? Ik ga je er vandaag wat meer over vertellen!

Facebook & video’s

Facebook en video’s zijn een goede match: dagelijks kijken we met z’n allen meer dan honderd miljoen uur naar video’s op Facebook. Onwijs veel dus! En waar je een normale video zo kort mogelijk moet houden en snel tot de kern van de boodschap moet komen, worden Facebook Live video’s tot wel drie keer langer bekeken dan een gewone video. In een Facebook Live video kun je dus een stuk langer praten én veel meer informatie kwijt.

Video advertenties op Facebook: yay or nay?

Het gave aan video’s is dat je er advertenties mee kunt maken. Veel ondernemers wordt dit aangeraden, omdat deze video’s zorgen voor gigantisch veel bereik. De filmpjes worden dus aan super veel mensen weergegeven. Ik wil hier echter wel een kleine kanttekening bij plaatsen: Facebook laat namelijk de statistieken zien die voor hen het meest gunstig zijn. Facebook gaat helemaal plat op het aantal videoweergaven. Het bereik is vaak heel groot, maar wat zegt het precies?

Het bereik van video’s op Facebook

Facebook laat je geloven dat je een enorm bereik hebt en dat veel mensen je video bekijken. In werkelijkheid is dit niet altijd zo, want Facebook verstaat onder het bereik het aantal mensen dat jouw video minimaal 3 seconden heeft bekeken. En eigenlijk zegt dit helemaal niets, want hoe zit het met de betrokkenheid van deze personen? En hebben ze je boodschap wel gehoord? Daarom raad ik je altijd aan om ook naar andere video-statistieken te kijken. Je kunt bijvoorbeeld zien hoeveel mensen 25% van je filmpje hebben gezien of hoeveel mensen zelfs tot 75% hebben gekeken. Kortom: als je aan de slag gaat met video advertenties, kijk dan ook zeker naar deze statistieken.

Waarom ik gebruik maak van video advertenties op Facebook

Ik zet video advertenties in zodat mensen kennis kunnen maken met mij. Ik promoot bijvoorbeeld altijd mijn Facebook Live video’s ook bij mensen die nog nooit van mij gehoord hebben. Wat ik daar zo mooi aan vind, is dat ik kan zien tot wanneer zij mijn video hebben bekeken en dat ik op basis hiervan een doelgroep kan aanmaken. Ik maak dan bijvoorbeeld een doelgroep aan voor mensen die minimaal 25% van mijn content hebben gezien. Zij zijn veel meer geïnteresseerd dan de mensen die maar 3 seconden hebben gekeken. Aan mijn nieuwe doelgroep kan ik bijvoorbeeld vragen om mijn pagina te liken of om zich in te schrijven voor mijn gratis cursus. En ik kan je vertellen, dit levert mij zeker wat op!

Je ziet het: ik ben enthousiast over het gebruiken van video’s in advertenties! Verdiep je echter wel in de statistieken en maak doelgroepen aan in Facebook Advertentiebeheer zodat jij nóg beter je content en waardevolle tips kunt delen.

Tips voor het gebruiken van video advertenties op Facebook

En: ga jij ook aan de slag met video advertenties? Good for you! Ik geef je graag nog wat extra tips:

  • Zorg voor ondertiteling van je video’s. Veel mensen kijken video’s zonder dat hun geluid aan staat. Op deze manier breng je toch je boodschap over.
  • De ideale lengte van een video is 1 tot maximaal 2 minuten. Een Facebook Live video mag uiteraard langer zijn.
  • Zorg ervoor dat je de kijker ‘pakt’ vanaf de eerste seconde.
  • Voeg een call to action toe: wat moet de kijker na het zien van jouw video doen?
  • Voeg wat teksten toe om je video op bepaalde punten extra uit te lichten.
  • Last but not least: zorg voor een goede thumbnail van je video. Kun je deze niet vinden? In dat geval is mijn advies om een goede te uploaden.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren